Teamcoaching

Verloopt de samenwerking binnen een team moeizaam? Of is de onderlinge sfeer niet prettig? Teamcoaching kan helpen om de samenwerking en interactie te verbeteren, meer begrip voor elkaars gedrag te krijgen en uiteindelijk daardoor effectiever te werken. 


In de teamcoaching door WBO-coaching wordt o.a. gewerkt met het DISC Teamwiel. Dit instrument brengt van elk van de teamleden de gedrag- en communicatiestijl op een overzichtelijke en begrijpelijke manier in kaart, waardoor er inzicht ontstaat in de teamsamenstelling. Elke persoonlijkheidsstijl heeft unieke talenten en kwaliteiten. In een goed functionerend team zijn al deze verschillende stijlen nodig. 


Teamcoaching geeft inzicht in elkaars drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en vaardigheden. Meer kennis over de diverse persoonlijkheden binnen een team leidt tot meer begrip voor elkaars keuzes en reacties. 


Aan de hand van deze inzichten, de ontwikkelcirkel van Rudy Vandamme en verschillende oefeningen werkt Wichert samen met het team toe naar effectievere communicatie en samenwerking. 


Teamcoaching kan gecombineerd worden met intervisie of individuele coaching. Hierbij kan bijvoorbeeld elk teamlid één op één getraind worden in de communicatiestijl of verkoopstijl die bij hem of haar past. 


WBO-coaching heeft onder andere ervaring in het coachen van teams in de maatschappelijke dienstverlening, retail, juridische en financiële sector.

 

Wichert coacht teams vanuit een objectieve, ongedwongen, maar tegelijk altijd doelgerichte manier. Uiteraard op basis van vertrouwelijkheid, integriteit en respect. 


Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem contact op met Wichert om te bespreken welke vorm aansluit bij jouw team.